www.superbowl.no

NFL-bloggen

27-09-2012
Min første hjemmekamp!

Søndag 23. september opplevde jeg å være tilstede på min aller første Miami Dolphins-kamp. Sammen med min kjære kone, som gikk med på å legge inn en NFL-kamp som en del av bryllupsreisen til Florida/Karibien, så jeg Dolphins spille en svært spennende kamp mot Jets.

Dolphins-Jets live!

Opplevelsen av å se en NFL-kamp direkte var ganske annerledes enn det å ha sett en Super Bowl live. Uten sammenligning for øvrig blir det litt av det samme som forskjellen på en cupfinale på Ullevaal og en hjemmekamp med favorittlaget. For Super Bowl var enormt på alle vis, men det var ikke bare fans av de to lagene (Steelers og Cardinals) på kampen. Det var mye sponsorer, kjendiser og folk som ville oppleve en finale også. Rammen var herlig, men det vi opplevde på, og utenfor, Sun Life Stadium var faktisk like heftig.

Tailgate

For det er noe eget med stemningen i et så anspent rivaleri som Dolphins-Jets. Det starter med at du drar på kampen gjerne tre, fire timer før kampstart. Utenfor stadion er det fanfest der alle går med supporterutstyr og stemningen er sydlandsk. På parkeringsplassene myldrer det av tailgate-parties i alle former og fasonger: Fra dem med kulegrill på lasteplanet, til folk som tar den helt ut med egen tappekran, eget pokerbord, og halve griser som snurrer på en automatisk gassgrill. Vi ankom standsmessig i svart SUV, med privatsjåfør, og følte oss som filmstjerner der vi spradet rundt i supporterutstyr med hver vår øl.

Pump up the volume!

Alle som jobber i apparatet rundt kampen gjør sitt beste for at fans og gjester skal trives. Det er hjelpsomme, blide folk overalt, og man skjønner hvorfor hjemmekamper i NFL er noe ganske spesielt. Inne på arenaen var det mer intimt enn TV-bildene ofte antyder. Med skyhøy luftfuktighet får man også en ny respekt for atletene som må prestere fysisk i timevis. På tribunen har man nok med å få i seg væske og holde styr på hvor ballen er.

Bilene til spillerne?

Vi havnet høyt opp, nær midten, og hadde formidabel utsikt. At det var Jets-fans og Dolphins-fans i skjønn forening gjorde ingenting. Det bidro faktisk til god stemning, og guttegjengen fra New York, som satt rett bak oss, var stereotypiske Jets-fans på godt og vondt: Høylytte, vulgære, morsomme, oppgitte og voksne nok til å ta en skuffet Dolphin-nordmann i hånden på skikkelig vis etter et surt nederlag på overtid.

Cheerleaders!

For kampen var helt vill. Vi fikk alt fra heftige touchdowns, en pick-six, missede field goals (damn, that Carpenter!), mislykkede forsøk på fryse en kicker, noen ville taklinger og dramatikk til aller siste sekund. At Dolphins maktet å rote bort seieren to ganger er dessverre en del av livet til en Miami-fan. Men å ha opplevd dramaet ringside er noe man aldri glemmer, og jeg vil anbefale alle NFL-fans å ta seg råd til en pilgrimsferd en eller annen gang i livet.

The happy couple!   Sjølveste Dolphin