www.superbowl.no

Clausen til Panthers

24-04-2010

Raste helt til 48. pick

Mange trodde Jimmy Clausen skulle gå som en av de ti første i draften – alle var enige om at han ville forsvinne i løpet av første runde.

Men Clausen selv valgte klokt, og holdt seg borte fra draft-sirkuset i New York. Om han mistenkte noe får vi aldri vite, men han slapp ydmykelsen av å sitte på første rad mens spiller etter spiller ble valgt før ham.

Prøvde å trade

For hele 47 spillere fikk spikret sin NFL-fremtid før noen tok sjansen på Notre Dame-quarterbacken. Carolina Panthers jobbet febrilsk for å få tradet opp da de skjønte at Clausen faktisk var innen rekkevidde, et godt stykke ut i andre runde av draften.

Generel manager Marty Hurney klarte ikke å få i stand en avtale med noen, men da det omsider var Panters sin tur var fremdeles Clausen tilgjengelig.

Utrolig heldige

- Man sier jo alltid at alt kan skje, og nå skjedde det. Vi fikk en strålende quarterback, og vi føler oss svært heldige med å få tak i en spiller av hans kaliber med et 48. valg, sier Hurney til NFL.com.

For Clausen må det allikevel være en bismak i munnen. Han kan regne med cirka 2,5 millioner dollar i lønn, en respektabel sum, men hadde han gått som en av de ti første vil summen vært tidoblet – minst!

Diskuter draften med andre fans i debattforumet