www.superbowl.no

Håper på Kina-boom

09-05-2010

Wang første kineser i NFL.

Han er en kjempe rent fysisk med sine 195 centimeter og 130 kilo, men offensive tackle Ed Wang er like fullt den første spilleren i NFL med kinesiske aner. Buffalo Bills-rookien ble plukket i femte runde av draften, og nå håper han på en liten kinesisk NFL-revolusjon.

- Det er ingen grunn til å nekte for at dette har skapt interesse i Kina, sier Wang selv til NFL.com.

28,3 millioner

- Folk snakker om dette, og da må jeg bare forsøke å leve opp til forventingene, sier Wang etter at hans trøye nå selges i stor skala i Kina.

28,3 millioner kinesere så Super Bowl i år, og siden 2007 har NFL hatt et eget Kina-kontor som har jobbet med øke populariteten i øst.

- Dette er gode nyheter, vi ser for oss at Ed kan bidra til å øke interessen rundt NFL i Kina, sier Michael Stokes på Kina-kontoret.

Wangs far er tidligere kinesisk høydehopper, og hans mor er kinesisk mester i hinderløp.

Emigrerte

Begge emigrerte til USA på 1980-tallet. De har fostret sin sønn med knallhard disiplin, og Wang selv innrømmer at han hadde en ganske tøff barndom.

- Det var sykt. Vi trente om og om igjen, men man blir vant til det, og nå er jeg svært takknemlig, sier Bills-spilleren som ikke fikk ha kjæreste før han fikk et fotballstipend. Han fikk heller ikke gå på kino eller overnatte hos venner som tenåring.

- Det er nå det begynner, jeg har ikke oppnådd noe ennå, sier Wang selv.