www.superbowl.no

Mer Super Bowl på NRK

28-04-2010

Skal vise amerikansk fotball i år, og neste år.

Are Bye

NRK fikk smaken på amerikansk fotball etter at i snitt 109.000 mennesker holdt seg våkne for å se Super Bowl mellom Indianapolis Colts og New Orleans Saints 7. februar. Asbjørn Slettemark og hans gjester loset folk gjennom den nesten fem timer lange sendingen, og Saints vant det som allerede har rukket å bli en klassiker i Super Bowl-sammenheng.

Neste år er NRK klare igjen. 6. februar 2011 er det duket for Super Bowl XLV på Cowboys Stadium i Arlington, Texas.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått i stand en avtale med Viasat om at Super Bowl går direkte på NRK også neste år. I tillegg sender vi en av åpningskampene fra første NFL-runde, sier sportssjef i NRK Rune Haug.

Traff ungt

En viktig årsak til satsingen er alle de positive meldingene NRK har fått etter årets sending.

- Men det aller viktigste er at vi traff veldig godt i aldersgruppa 20-29 år, og 30-39 år. Yngre voksne har vi hatt utfordringer med å nå. Dette er et sportstilbud der vi traff veldig ungt, i motsetning til mye annen sport vi sender, forklarer Haug.

Finalen i februar varte til 04.30 norsk tid, og hele 38 prosent av seerne var i aldersgruppa 20-29 år. Etter sendingen på NRK ble det opprettet egen Facebook-gruppe for folk som ville ha Super Bowl hos rikskringkasteren også i 2011. Nå kan fansen juble.

- Sendingen vår har nok bidratt til økt oppmerksomhet rundt amerikansk fotball, tror Haug.

Redaksjonssjef Sjur Molven gleder seg stort over at det blir mer amerikansk fotball.

- Vi satser på en gjentagelse av braksuksessen fra i vinter. Vi er veldig godt fornøyd med måten sending ble løst på, og responsen vi fikk. Vi gleder oss, sier Molven.

Til Texas?

Han utelukker heller ikke at NRK vil ha folk på plass i Texas inn mot finalen.

- Vil gjerne utvikle dette med tilstedeværelse på finalestedet. Litt tidlig å si hvordan det blir i praksis. Det henger også sammen med økonomi og planlegging, sier Molven.

Hva slags sending det blir rundt den første NFL-runden er ennå uklart.

- Vi må vi se nærmere på hvordan vi løser det. Vi vil jo markere at vi får muligheten til å vise to kamper, og være med fra start, sier Molven.

Åpner for magasin

Rune Haug svarer slik på spørsmål om det kan være aktuelt med flere NRK-kamper utover i sesongen.

- Det har vi ikke diskutert ennå, men vi er i dialog med Viasat. Det er nok større sjanse for at vi finner på noe annet, for eksempel et høydepunktsmagasin, sier Haug.

I Viasat er man veldig positive til avtalen som nå er spikret.

- Da vi kjøpte rettigheter til fotball-VM fra dem ble vi enige om de får noen rettigheter i retur. Dette bidrar til å markedsføre NFL som stor og viktig idrett i Norge, og det er vi glade for. Men Viasat vil fortsette å vise 4-5 kamper i uka kommende sesong, sier sportssjef Stian Kleppa.