www.superbowl.no

Historisk Super Bowl!

25-05-2010

New York/New Jersey arrangerer i 2014.

Kandidatene var Miami, som har holdt Super Bowl-fest ti ganger før, Tampa Bay, som har vært vertskap for Super Bowl fire ganger tidligere, og New York/New Jersey – som aldri før har stått for et Super Bowl-arrangement.

I første runde av valgprosessen må 24 av 32 NFL-lag må stemme for en kandidat for å avgjøre det hele – noe som ikke har skjedd siden Atlanta klarte det i 1990. Det skjedde ikke i år.

Jets og Giants

I andre runde klarte heller ingen by å få 24 av 32 stemmer, og dermed falt den kandidaten med færrest stemmer ut – noe som var Miami.

I tredje runde er det også 75 prosent av stemmene som gjelder, men dette klarte verken Tampa Bay eller New York/New Jersey. Der med ble det en fjerde runde, og der holder det med vanlig flertall for å vinne, og Roger Goodell kunne fortelle at New York blir historiske som arrangør av Super Bowl XLVIII 2014 på nye New Meadowlands Stadium.

- Gratulerer til New York og New Jersey, sa Goodell.

Store favoritter

Før avstemningen ble det mye fokus på at New York/New Jersey var favoritter, på grunn av ”The Big Apple’s” appell, og det faktum at det aldri har blitt holdt en Super Bowl der tidligere. I sin søknad la de stor vekt på at kandidaturet betød at Super Bowl ville bli spilt i en verdensby – med kaldt vær – noe som ville skape en unik og minneverdig finale.

Tradisjonelt har Super Bowl week foregått i en sørstatsby med varmt klima.