www.superbowl.no

- Kan ikke spille evig

28-06-2010
Men Favre er lysten på et siste Super Bowl-forsøk.

I USA har man for lengst døpt denne tiden på året til «Favre watch». Det er tredje året på rad at amerikansk presse bruker off season på å spekulere rundt Brett Favres fremtid. Skal han legge opp, bør han legge opp, kommer han til å legge opp?

De to siste årene har han snudd på femøringen sånn cirka ti minutter før sesongstart, og etter fjorårets fantastiske sesong i Minnesota Vikings, kanskje hans beste noensinne, er 40-åringen på ny i tenkeboksen.

- Jeg hadde digget å slå Saints. Jeg vet at jeg fremdeles kan spille på et høyt nivå. Fjoråret var fantastisk, men det kunne vært enda bedre, sier Favre, melder NFL.com.

Opererte ankelen

Hans Vikings tapte mot nettopp Saints i NFC championship-kampen i amerikansk fotball, og laget fra New Orleans vant deretter Super Bowl mot Indianapolis Colts.

- Trener Brad Childress kom og besøkte meg for noen uker siden, og han sa at jeg skulle ta den tiden jeg trengte. Men det er klart at laget trenger et svar før eller siden, sier Favre som ble bestefar i vinter.

I vår opererte han en trøblete ankel, og spekulasjonene økte – kanskje var inngrepet et forsøk på å tyne ut en 20. sesong på toppnivå for jernmannen som har startet samtlige kamper siden 1992 (285 i grunnspillet, 24 i sluttspill).

13 millioner dollar

- Hadde kroppen min vært et vrak ville det vært slutt. Men det er ikke tilfellet. Jeg vil gjerne ta en avgjørelse, men jeg kommer ikke til å forhaste meg. Spiller jeg ikke vil det ikke koste Vikings en krone, da får de beholde de 13 millionene dollar jeg har til gode, sier Favre.

Hans lyst til å fortsette skinner igjennom, men mannen med evighetsarmen prøver å tone ned forventningene – som han har gjort i tre år.

- Folk sier at jeg må slå Saints for gjenreise meg. Det vil jeg ikke høre i mitt 20. år som spiller. Klart jeg vil slå Saints, men hva om jeg ikke klarer det? Jeg kan ikke spille for alltid. Dette er ikke golf, og jeg er ikke noen tannlege. Jeg kan ikke spille fotball for alltid, og når det er slutt så er det slutt, sier Favre.

PS. Denne saken er også publisert på Aftenposten.no.