www.superbowl.no

Mike Tomlin forlenget

25-07-2010

Tar to nye år i Steelers.

Pittsburgh Steelers hadde en blytung sesong i fjor da både sluttspillplassen røk (9-7), og Ben Roethlisberger stjal overskrifter på grunn av utenomsportslig trøbbel.

Men familien Rooney, som eier Steelers, har stor tro på at Mike Tomlin er mannen som kan få skuta på rett kjøl. Fredag signerte treneren en toårig kontraktsforlengelse, med opsjon på enda et år, melder ESPN.com.

 

2,5 mill dollar

- Mike Tomlin har vist seg som en av de beste trenerne i NFL, og det på relativt kort tid. Hans unike evne til å lede et lag, og til å motivere spillere, har vært en nøkkelen til vår suksess de siste årene, sier Dan Rooney II.

Tomlins grunnlønn var på 2,5 millioner dollar i fjor, og han signerte nå til tross for at han allerede har kontrakt ut den kommende sesongen.

- Jeg har blitt velsignet med muligheten til å lede Steelers. Det er stort for meg å bo i denne byen, og lede dette laget. Nå skal vi ha fullt fokus på vinne kamper slik at vi kan bringe en ny Super Bowl-tittel til Pittsburgh, sier Tomlin selv.

Tidenes yngste

Han ble den yngste hovedtrener til å vinne Super Bowl da han som 36-åring ledet Steelers til 27-23-seier over Arizona Cardinals i 2008.

Siden 1969 har Steelers kun hatt tre hovedtrenere: Chuch Noll (1969-91) og Bill Cowher (1992-2006) var sjefer før Tomlin tok over.

Steelers har vunnet seks Super Bowl-titler – mer enn noen andre lag i NFL.

 

LES OGSÅ:

Tomlin måtte redde Big Ben