www.superbowl.no

Steneruds nye klubb

03-09-2010
Blir æresmedlem i Norge.
Are Bye

Lillestrøm Starfighters, den nystartede klubben for amerikansk fotball på Romerike, har fått en av tidenes beste ”kickere” på laget. Jan Stenerud (67), som har spilt amerikansk fotball for Green Bay Packers, Minnesota Vikings og Kansas City Chiefs, har sagt ja til å være æresmedlem i klubben.

- Det er veldig gøy at det blir et tilbud innen amerikansk fotball til barn og unge i Lillestrøm-området, sier Stenerud.

Egentlig skihopper.

Han revolusjonerte sporten med sin sparketeknikk, og han var lenge den mestscorende kicker i NFL-historien. Stenerud reiste i sin tid til USA med et skihopp-stipend, men med sitt presise vristspark fikk han en 19 år lang karriere i amerikansk fotball. I 1970 vant han sågar Super Bowl med Chiefs da han scoret tre field goals. Han er innlemmet i Hall of Fame, og han bor nå i Colorado.

- Selvfølgelig vil jeg være medlem. Det skal bli moro å følge klubbens utvikling, sier Stenerud.

Lillestrøm Starfighters ble stiftet 20. juli 2010, og klubben har et tilbud til barn mellom 9 år og 15 år, fordelt på lagene U-12, U-14 og U-16.

Økende interesse.

- Det er stort for klubben å få anerkjennelse fra et så stort forbilde som Stenerud. Det vil bety mye for spillerne å få mulighet til å få råd og tips fra en rutinert og erfaren proffspiller, sier hovedtrener i den nye klubben Jon Henie til Aftenposten.

Det legges opp til storstilt åpning på Nittebergtangen søndag 12. september, og da er både den amerikanske ambassadøren Barry White og kommunenes varaordfører invitert.

- Interessen for Amerikansk fotball er økende i Norge. Stadig flere medier omtaler nyheter fra NFL, i tillegg til at NRK har begynt å sende Super Bowl. Dette skaper blest om sporten, sier Henie som selv har spilt aktivt i Irland, Østerrike, Danmark og Norge.