www.superbowl.no

NFL-bloggen uke 1

15-09-2010
Skråblikk på runden.

I denne spalten kommer jeg med ujevne mellomrom til å skrive litt om det som rører seg i NFL, men med mitt egne, subjektive blikk på tingenes tilstand.

Are Bye

Da er vi endelig i gang, dere, og for en førstehelg vi fikk servert. Personlig var jeg spesielt glad for at Dolphins kjempet seg til en seier borte mot Buffalo. Delfinene hadde vel ikke vunnet en åpningskamp borte på syv år så det var på tide. Men jeg er allikevel bekymret. Er Chad Henne god nok? Jeg begynner å føle på tvilen. Og hva med mottagerne. Greit nok at Brandon Marshall er en rå receiver, men når Bess er lagets ubestridte 3. down man så lukter det ikke sluttspill. Fasano kan muligens få sitt gjennombrudd i år, tror jeg.  Til helgen venter Vikings i nord, men Minnesota uten Rice er et annet lag enn i fjor. Heldigvis! Favre får færre strenger å spille på, og da er man helt avhengig av at Adrian Peterson viser gamle takter. Blir et Fantasy-dilemma dette her.

Stygge skader

Dolphins fikk seg en smell på skadefronten da 1. rundevalget Jared Odrick nå er ute i seks uker. Det kommer til å svi. Men sammenlignet med mange andre slapp Miami billig fra første runde. Verst gikk det for Packers som mister running back Ryan Grant resten av sesongen, og for Jets som må klare seg uten svært viktige Kris Jenkins.  Det venstre kneet hans hadde knapt blitt leget etter et større inngrep før defensive tackle-kjempen måtte ut med ny, alvorlig skade.

Tamme Jets

At Jets imponerte defensivt overrasket neppe noen, men at Rex Ryans menn skulle være så tafatte fremover gjorde adskillig større inntrykk.  Og Cromartie har vel hatt bedre kamper. AFC East vil bli Patriots division i år tror jeg, men de tre andre halsende bak. At Jets kan finne flyten offensivt er slett ikke utenkelig, men da må Sanchez få litt friere tøyler til å kaste i lengderetningen. Og det gjenstår å se om man kan fylle hullet etter Jenkins på en tilfredsstillende måte.

Titans en sleeper?

Av helgens ”höydare” kommer man ikke utenom Texans sterke seier mot Colts, men for meg er Titans overbevisende åpning også verdt noen linjer. For 12. gang på rad går Chris Johnson over 100 yards, og Vince Young både kaster og løper som en helt. I fjor åpnet de med 0-6, i år kan det gå langt.

PS: Ukens PS er egentlig et digert utropstegn. For hva kan man si om Michael Vick? Mannen er i en egen klasse når han spiller med selvtillit. Med Kolb ute med hjernerystelse vil han få tillit også kommende helg, og det fullt fortjent. Han kan løpe bedre enn mange runningbacks, og kastearmen er bedre enn mange påstår. Blir dette sesongen hvor han tar steget inn i søkelyset igjen – på grunn av noe positivt? Han var uansett blyg nok til å påstå at Eagles ville vunnet dersom han spilte fra start. Til helgen får han muligheten til å gjøre ord til handling.

UKE 1

HOT:

* Tom Brady, tilbake i godt, gammelt slag tydeligvis

* Mannen med gulltennene holder stø kurs mot 2000 nye yards

* Texans som endelig senket Manning og Colts

NOT:

* 49ers. Hva skjedde mot Seahawks?

* Regelen som fratok Calvin Johnson en avgjørende TD mot Bears – 25 sekunder før slutt.

* Vikings-offense. Savnet av Sidney Rice var påfallende.

ER DU ENIG ELLER UENIG? SI DIN MENING HER