www.superbowl.no

- Må unngå lockout

16-09-2010

Williams sterk i troen.

Miami Dolphins-veteran Ricky Williams er lagets talsmann denne sesongen, og 33-åringen har mer på hjertet enn tanker rundt søndagens oppgjør mot Minnesota Vikings.

Runningbacken som er kjent for å gå sine egne veier er nå blitt en solidaritetsforkjemper, og han har stor tro på at NFL-spillerne og eierne vil komme til enighet – slik at man unngår en lockout neste sesong.

- Personlig har jeg et positivt syn på dette. Jeg tror vi klarer å komme til enighet, jeg håper i det minste på det, sier Williams til NFL.com.

Ikke urimelige

Han mener spillerne ikke er grådige, og at forhandlingene som har pågått over lang tid vil ende opp i en avtale som begge parter er fornøyde med.

- Vi er ikke urimelige, og det er enkelte ting som er så viktig for oss at vi vil kjempe for det. Men jeg tror allikevel at dette vil ende med enighet, sier Williams.

Fingeren i været

Som et ledd i kampen for bedre rettigheter har spillerne i NFL denne sesongen valgt det motsatte av å stikke fingeren i jorda – de stikker den opp i luften. Før mange av åpningskampene stod NFL-lagene med høyre hånds pekefinger opp.

- Det er en herlig ting. Ideelt sett burde folk på tribunene, og de som jobber på arenaene også gjort det. For blir det en lockout initiert av eiere så går det utover alle – ikke bare spillerne. Det vil få konsekvenser for de som jobber med fotball, de som går på kamper, hoteller, for hele byer. Så dette handler om mer enn spillere, og jeg håper vi får til en avtale, sier Williams.