www.superbowl.no

NFL-bloggen uke 2

21-09-2010
- How bout them cowboys?
I denne spalten kommer jeg med ujevne mellomrom til å skrive litt om det som rører seg i NFL, men med mitt egne, subjektive blikk på tingenes tilstand.


Da er uke 2 vel overstått, dere – og om mulig ble det enda mer å snakke om nå enn etter åpningshelgen. Selvsagt åpner jeg med å slå fast at Dolphins nå er 2-0. Jeg gjentar 2-0, etter seieren mot Vikings. En meget sterk borteinnsats, og endelig fikk vi i gang Marshall. Klarer ikke helt å ta inn at Dolphins er ubeseiret – er veldig uvant kost. Men akk, så deilig.

LES OGSÅ:

NFL-BLOGGEN UKE 1: "Vick i egen klasse"

For Vikings ser det ikke bra ut. Adrian er jo fantastisk, og de har talent i bøtter og spann (Matthews var rå mot Miami), men uten gode targets i lengderetningen virker de ikke så skumle som på samme tid i fjor. Favres ”Hail Mary” som ble for kort er litt typisk for sesongstarten egentlig.

Moro for Rex

For Jets og ligaen synes jeg det var litt gøy at Rex og kompani slo Patriots. Vi trenger litt krydder, og selvgode Jets skaper liv – om man misliker dem aldri så mye. Defense til Jets er bunnsolid, og når Sanchez fikk kaste langt og mye løsnet det. Han kan bli stor. Revis måtte ut med skade, og er visst usikker mot Dolphins (huff!). Kanskje ingen krise med tanke på at Jets faktisk var mye bedre uten ham. Cromartie stod frem, og var god.

Nesten, 49ers

Colts er back on track, og Peyton viste ingen nåde mot lillebror. Packers ser som forventet sterke ut (blir moro å se dem mot formlaget Bears), og Cardinals og Cowboys sliter voldsomt. Det overrasker meg at 49ers har gått på to smeller. Så kampen mot Saints, og synes Singletarys menn har mye for seg. En ung og sterk O-line, og selvsagt en konstant trussel i Frank Gore. Også litt imponert over Alex Smith som vartet opp med en kjempedrive mot slutten – og flotte løp. Tror de slår tilbake.

Steel Curtain

Steelers viste litt godt, gammelt ”Steel Curtain”-defense, og stoppet Chris Johnson totalt. Vince Young ut med stor furteleppe, og ny seier til Pittsburgh uten Big Ben. En som ikke furtet stort var Michael Vick som fortsatte sitt storspill fra start. At Andy Reid nå satser på Kolb igjen kommer til å skape frustrasjon både internt og eksternt. Ja, jeg skjønner hele tanken om at Kolb er yngre, at han skal utvikles, og at Vick mildt sagt er litt ustabil. Men Kolb har ennå ikke gjort seg fortjent til franchise-tillit, og i nåværende form er Vick en mer effektiv QB i mine øyne. Og det handler vel tross alt om å vinne kamper?

PS: Nyheten om at Broncos Kenny McKinley er død slo ned som en bombe, og den føyer seg inn i rekken av tragiske hendelser i NFL. Hva som har gjort at 23-åringen sannsynligvis tok sitt eget liv, slik politiet antyder, vet ingen – men at unge menn med alle verdens muligheter tar slike valg minner oss om at mye er viktigere enn fotball.

 

UKE 2

HOT:

* Miami Dolphins! To strake lar seg høre.

* Aaron Rodgers – spiller allerede som en veteran

* New Orleans Saints - Garrett Hartley sikret ny seier i siste sekund mot 49ers.

 

NOT:

* How bout them Cowboys? Grusom start for Dallas.

* Matt Moore, 0-2 for Panthers og seks turnovers

* Darrelle Revis – Randy Moss kom seg av Revis Island uten problemer

ENIG ELLER UENIG? SI DIN MENING HER.