www.superbowl.no

NFL-bloggen uke 3

28-09-2010
Bjørnene har våknet.

Monday Night Football er spesielt, og før jeg begynner å sikle ved tanken på Dolphins og Patriots i uke 4 fortjener Chicago Bears noen ord. Kommentatorene på Soldier Field sa noe jeg er helt enig i: Når enkelte lag i NFL gjør det bra, er det bra for hele ligaen. Bears er i høyeste grad et sånt lag. Historien er lang og rikholdig, og møtene med Packers er legendariske. Når kompisene Cutler og Rodgers leverer på aller høyeste nivå og det er jevnt helt til døra så er slike kamper noe av det aller beste med amerikansk fotball.

LES OGSÅ:

NFL-bloggen uke 1: ”Vick i egen klasse”

NFL-bloggen uke 2: ”How bout the cowboys?”

Når det er sagt var det nok ikke mange som ventet at Bears skulle være ett av tre lag med 3-0-record på dette tidspunktet av sesongen. Men det er langt fra ufortjent, og mot Packers viste Chicagos finest at de kan bli å regne med lenge ennå. Urlacher, Briggs og Peppers er blant mine favoritter, og Rodgers kunne aldri føle seg trygg mot Bears defense. Han tok beina fatt flere ganger, og leverte nok en gang en svært god kamp – men Urlachers monstertakling, som førte til Bears turnover, var kampens høydepunkt, synes jeg. At han er tilbake for fullt er helt avgjørende for Bears. Veteranen har kanskje ikke samme toppfarten som for noen år siden, men rutinenen, lederegenskapene og evnen til å lese plays er bedre enn noen gang. Linebackeren er for Bears hva Ray Lewis er for Ravens.

Arbeidsuhell for Packers

At Jay Cutler også har modnet, fått tillit, og ser ut til å senke sin interception-rate lover godt. Får han tid i pocketen kan han finne lagkamerater i de trangeste åpninger, noe han viste mandag.

For Packers betyr ikke tapet noe annet enn at de ikke blir ubeseiret i år. Laget har kvalitet i alle ledd, og vil bli å regne med. En spiller jeg får mer og mer sans for er Clay Matthews.

Jeg registrerer også at Jets er i dytten, og at Miami ikke vil kopiere 72-laget i år heller. Men Ryans menn vant fortjent, og jeg gleder meg over at Dolphins spilte på mange strenger – selv om det ikke holdt helt inn.

Sterke Steelers

Moro at Bradford fikk en seier, og at Arizona slo tilbake. Sterkt av Falcons å ta Saints på overtid i domen også. Det som imponerer meg mest er allikevel verken Michael Vick, selv om han er i vill form, Adrian Peterson, eller Cowboys som reddet sesongåpningen. Ukens symbolske matchball går til Charlie Batch og Steelers som har sneket seg til 3-0 under radaren. Jeg har ikke glemt Chiefs, nei, men Steelers har hatt negativt søkelys på seg i et år – og så åpner de knallsterkt.

UKE 3:

HOT:

* Bears – ingenting er som å senke Packers

* Steelers – 3-0 med tredjevalget som QB.

* Chiefs – 49ers er ingen målestokk, men 3-0 er 3-0.


NOT:

* Jaguars – klarte 3 poeng mot Vicks Eagles

* Garrett Hartley – bommet på chipshot på overtid. Saints tapte.

* 49ers – sparket off. cord. Raye etter 0-3

 

ER DU ENIG ELLER UENIG? SI DIN MENING HER