www.superbowl.no

NFL-bloggen uke 7

26-10-2010

Finnes det en rød tråd?

Vi er ferdig med uke 7, og nå bærer det til Wembley for fotballfans i Europa. 49ers og Broncos skal gjøre opp, og for San Fransisco gjelder det å redde noe som ligner veldig på en katastrofesesong. Mike Singletary sitter neppe veldig trygt, men det er ikke bare han som har hatt en tung innledning på årets sesong. Ser man på standings pr dags dato er det mye rart rundt omkring. Cowboys er 1-6, og i bunnen av NFC East. Bears er 4-3, og topper NFC North – men både Vikings og Packers ser egentlig ut som bedre lag. I NFC South har Saints allerede tapt tre kamper, og i West ligger altså 49ers sist mens Seahawks leder med 4-2. Forstå det den som kan.

Titans holder stand

De færreste hadde vel også ventet at Chiefs skulle toppe AFC West, eller at Steelers-lag, uten Big Ben i fire kamper, skulle lede AFC North med 5-1 etter seks runder. At Ravens henger godt med der er vel et av få faktum som mange hadde forventet også før sesongstart. I AFC East er Jets og Patriots begge 5-1 med uforutsigbare Dolphins på 3-3. At AFC East skulle være den division som ligner mest på det de fleste hadde spådd overrasker nok mange. I AFC South er det Chris Johnsons og Titans som topper, Texans og Colts hakk i hæl. Her blir det jevnt helt inn.

Cowboys ferdige

Skal man gjøre et forsøk på å se inn i krystallkulen føler jeg at både Colts og Saints, til tross for respektabel record,  har skuffet sammenlignet med fjorårets maktdemonstrasjoner. Det har i høyeste grad også Vikings gjort. Hvor blir det av Jared Allen? Men med Moss inne, Harvin i form og en playoff-sleeper i Rice tør jeg ikke avskrive Favre og kompani ennå. Cowboys derimot er ferdig. Det er jeg sikker på. Mister de i tillegg Romo er det bare å legge lokk på årets sesong, noe som er fryktelig skuffende for folk i Dallas. Giants er en positiv overraskelse, og Falcons har levert varene til nå.

Patriots eller Jets?

For meg virker AFC East veldig sterk i år, og de to topplagene vil gå langt tror jeg. Brady virker å være i kanonform, men spørsmålet er om han har nok våpen med Moss borte. Woodhead har vært lovende, og Hernandez er bra, men linja er ung og de kan trenge tid. Jets derimot virker å ha en komplett pakke. Steelers er som nevnt tilbake på skinnene, og da er de alltid farlige. At Cardinals har klart å klore seg til tre seirer uten en skikkelig quarterback er et mysterium, men det tror jeg ikke holder i lengden. Alt i alt er dette sesongen der alle tilsynelatende slår alle, og dermed er spådommer i stor grad synonymt
med å skyte seg selv i foten. Vi får ringe til Plaxico.

ENIG ELLER UENIG? SI DIN MENING HER!

LES OGSÅ:

NFL-bloggen uke 1: ”Vick i egen klasse”

NFL-bloggen uke 2: ”How bout them cowboys?”

NFL-bloggen uke 3: "Bjørnene har våknet"