Tekst: Are Bye

Det er ikke hver dag man får besøk av en NFL-spiller med plass i Hall of Fame. Norges eneste Super Bowl-mester, Jan Stenerud (68), var æresgjest i Skedsmohallen onsdag. Kickeren fra Fetsund er kjendis i USA etter en mannsalder i amerikansk fotballs øverste divisjon, men han er også æresmedlem i den nystartede klubben Lillestrøm Amerikansk fotballklubb Starfighters, på Romerike.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jan Stenerud, FOTO: YINA CHAN

Jan Stenerud instruerte spillerne til Lillestrøm Starfighters

- Det var veldig moro å se på dem spille, sa Stenerud, som selv reiste fra Romerike til USA med et hoppstipend, før han ble oppdaget.

Stilte med ball

Spillerne i Starfighters, som er i alderen 10-19 år, fikk treningstips av det som er verdens beste kicker gjennom alle tider.

- Det er viktig å jobbe hardt, både på banen og på skolen, sa Stenerud som spilte for Kansas City Chiefs, Green Bay Packers og Minnesota Vikings.

Også USAs ambassadør Barry White kom til Skedsmohallen, med livvakter fra PST, og han sikret seg Steneruds autograf på en amerikansk fotball. Stenerud og White ble stående og diskutere taktikker og spill på sidelinjen. Da guttene skulle avslutte, ble de bedt om å spille lenger, for duoen ville se mer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jan Stenerud, FOTO: YINA CHAN

Jan Stenerud og ambassadør Barry White i Skedsmohallen.

- Jeg visste ikke hva jeg gikk til, må si jeg ble imponert over hva trenerne har fått til. Spillerne er dyktige, sa Stenerud

Startet i august

Den amerikanske fotballklubben, som ble startet august i fjor, stiller allerede i år med lag i serien for U14, U16 og U19.

- Dette er en klubb for juniorspillere. Vi satser alt på sosialsportslig utvikling for gutter opp til 19 år, med treningscamp i Kongsvingerhallen der klubber fra Sverige har takket ja til å delta, og vi gleder oss til seriespill senere i år. Det er ekstra moro å få inspirasjon fra en av verdens beste, sa klubbens sportslige leder, Jon Henie.

Jan Stenerud, FOTO: YINA CHAN

Æresmedlem Jan Stenerud og gjengen i Lillestrøm Starfighters