www.superbowl.no

NFL-bloggen

29-08-2011
Fantasy-sesongen er i gang!

Draften er over for i år, og The Hail Mary Heroes er samlet på en intensiv trainingcamp. Som coach er jeg stolt av å ha samlet det jeg mener er et slagkraftig lag som oser av rutine og big play-potensial. Gjennom flere mock drafts hadde jeg kommet til at oppskriften var enkel: Først en running back til å rake inn poeng, så – avhengig av posisjon i draftrekkefølgen – en ny rb, en topp wide reciever eller Michael Vick. Nå steiler nok en del av dere, men Vick var stjernen på fjorårets utgave av Heroes. Ingen tok flere poeng totalt enn ham, og med forsterkningene Philly har gjort tror jeg Vick kan bli en sensasjon i år også.

Jeg fikk Chris Johnson servert på sølvfat som nummer tre. Da er det bare å takke pent. At han krangler om lønn er ikke noe nytt, det eneste som kan knuse meg er om han gjør alvor av en langvarig hold-out for å få qb-money. Men det tviler jeg på. At jeg også fikk inn Vick og hans lagkamerat DeSean Jackson gjorde at det ble god stemning i mitt war room. Dobbel score på alle pasninger fra Vick til Jackson lar seg høre. Den videre taktikken er vanskelig å forklare. Magefølelse er alltid avgjørende selv om man har sin plan på papiret. Taktikken leste ny wr/rb avhengig av tilgjengelighet. Da det etter lang tids pause ble min tur hadde stjernene forsvunnet, og jeg bestemt meg for Miles Austin. Men han forsvant rett foran nesen på meg. Da så godt som alle mine rb-favoritter også var gått ble det en sleeper. Han stod på draftboardet mitt, men jeg overrasket meg selv ved å velge Chad Ochocinco så tidlig. Her stoler jeg på Brady, som jobbet godt for meg i fjor. Ocho har også gode stats i sesonger der han spiller fra start til mål.

Tony Gonzales var andrevalget på TE, men alt i alt en mann jeg er svært trygg på. Falcons får nok en god sesong, og Tony raker inn poeng jevnt og trutt. At Santonio Holmes også fant veien inn er betryggende. Med ny kontrakt og Plaxico pustende i nakken må ”million dollar man” levere. Joseph Addai ble min nummer 2 rb. Han kom sent i draften, men er en ok investering. Forblir han skadefri kan det bli pene tall, og dersom Manning ikke får nakken på plass kan det bli mer ground game – noe Addai vil tjene på.

På benken sitter Ronnie Brown, en gammel Dolphin som kan plukke med seg noen poeng og touchdowns, men som neppe blir noe førstevalg. Hines Ward vil garantert være der oppe også i år, selv om farten ikke er helt som før. Big Ben liker å gå til Ward, og han har sikre hender. En god backup. Marion Barber har hatt noen tunge sesonger, men skadefri kan han gjøre vei i vellinga for Bears. En potensiell starter for Heroes, og en bonus som styrket rosteren sent i draften. Aaron Hernandez leverte varene for meg i fjor, og kan veksle på startjobben med gode, gamle Gonzales. Aaron er anvendelig, og får med seg yards også etter mottak. Mark Sanchez er min backup-qb. Jeg tror han får en god sesong, og han vil i år få mer tillit til å kaste down field. Plexico og Holmes er solide mål, men Mark får ikke spilletid hos meg før Vick eventuelt må ut med skade. 

Mine to siste valg ble Cowboys som def. Helt kurant, men her kan det bli forandringer. Mason Crosby ble mitt eneste bidrag fra Super Bowl-mesterne. Han var sikker i fjor, men kickere kommer og går i Heroes.

Ser man på motstanden Heroes skal møte i årets Superbowl.no fantasyliga så er det jevnere enn noensinne. Alle hadde forberedt seg godt, og ingen peker seg ut som åpenbar favoritt. Sånn skal det være, og dette kan bli spennende helt inn. Endelig er vi i gang! 

Hva synes du om mine valg? Hvorfor er ditt lag bedre? Hvem blir årets Fantasy-mester?

Ta debatten her