I natt braker det endelig løs igjen. Amerikansk fotball, NFL, sesongåpner med en skikkelig godbit. De regjerende Super Bowl-mesterne Green Bay Packers møter New Orleans Saints, som vant Super Bowl i forfjor, og det blir garantert severdig.

Etter en lang og komplisert lockout har omsider spillere og klubbeiere blitt enige om blant annet betingelser for lønn, men forhandlingene tok lang tid – og årets oppkjøring er blitt fryktelig kort.

Hvordan dette vil slå ut får vi kanskje se i natt, for både Packers og Saints er lag som foretrekker å kaste ballen fremfor å løpe med den, og det krever ekstrem presisjon og samhandling.

Verdifull

En trøst får være at de to lagene mønstrer to av ligaens aller beste quarterbacks. Aaron Rodgers ble mest verdifulle spiller (MVP) i Super Bowl mot Pittsburgh Steelers. Drew Brees leverte også varene i fjor, men det er Rodgers som har størst press på seg nå.

Foran et fullstappet Lambau Field må Packers-helten vise at fjorårets seier ikke var noe blaff. De fleste er overbevist om at han vil vise klasse også denne sesongen, for Packers fremstår om mulig styrket sammenlignet med i fjor. Green Bay er samtidig den minste byen med et NFL-lag i hele USA, og folket i Wisconsin eier store deler av aksjene i klubben. Ikke noe annet sted i landet er interessen for fotball større pr. innbygger. Slikt blir det forventningspress av.

F-16

Packers har ikke vunnet Super Bowl to ganger på rad siden den legendariske treneren Vince Lombardi ledet de grønne og gule til doble Super Bowl-triumfer sent på 1960-tallet. Den gang var Bart Starr quarterback for Packers, og det er ikke tilfeldig at nettopp han får æren av å løpe først ut av spillertunnelen i natt – med Packers-flagget høyt hevet.

Når fire F-16-fly fra Wisconsin Air National Guard så passerer over ærverdige Lambau går startskuddet for en ny sesong, og Aaron Rodgers vet at alles øyne er rettet mot ham. Det er sånn de beste spillerne vil ha det.

Denne kommentaren er også gjengitt i Aftenposten 8. september.