www.superbowl.no

NFL-bloggen

09-09-2011
Back to football!

Vi visste at det kom til å bli spennende, vi visste at det kom til å bli mange poeng, vi visste at et sulteforet Lambau kom til å eksplodere når banneret med 2010 ble presentert – men ingen ante at åpningskampen av sesongen 2011 kom til å bli en klassiker med 76 scorede poeng, og spenning til absolutt siste sekund.

QB-kamp

Packers og Aaron Rodgers ser fryktelig sterke ut. Det kan vi bare slå fast med en gang. Rodgers har våpen i alle bauger og kanter, i luften og langs bakken. Han er like mobil, rolig og presis som i fjor, og The Pack har selvtillit som andre lag bare kan drømme om. Men Drew Brees gjorde sitt beste for å snyte Lambau for festen. Saints spilte en strålende kamp, og hele reciever-korpset fikk vist seg frem. De to gunslingerne viste nok en gang hvorfor dette har blitt en qb-liga, der nøyaktighet er alt.

1-0

At det er defense som vinner mesterskap ble symbolsk da det var Packers-forsvaret som til slutt måtte stå frem da det gjaldt som mest. Rookie Mark Ingram skulle ta med seg ovalen én, fattig yard, men han fikk halve Wisconsin i fleisen – og ble kontant stoppet.  Packers vant 42-34 i en thriller!

- Nå er vi 1-0, det er alt. Det er gøy å spille, gøy å vinne, moro med publikum, men vi er 1-0 – og det er viktigst, sa en nøktern og tilfreds Rodgers.

Mr. Cobb

Maskinen Packers vant i serieåpningen for femte året på rad, og aldri har en Super Bowl-vinner åpnet med å score flere poeng enn dette. Det lover godt for the cheese heads. Men det lover godt for alle oss andre også, for nattens kamp var fotball slik vi vil ha det. Mange poeng, spektakulære returns - Cobb, rekorder, entusiasme, spenning og intensitet. Er dette konsekvensene av en kortere training camp tar vi gjerne en lockout hver sesong, for selv om det var en del rart forsvarsspill fikk vi et highlight-reel av de helt sjeldne. Det er deilig å være i gang igjen, og vi gleder oss til fortsettelsen.