www.superbowl.no

NFL-bloggen

14-09-2011
Fantastiske Brady.

Det er ikke ofte jeg jubler når Dolphins får juling. Det har vel faktisk aldri hendt før. Men måten Tom Brady parterte Miami mandag er verdt både høflige klapp og litt bøy og tøy i støvet. 517 yards og fire touchdowns er magisk, og måten Brady kontrollerte kampen vitner om at Patriots blir å regne med i år også.

På en dag der Chad Henne vartet opp med 416 yards og rushet inn en touchdown er det nesten slemt bare å snakke om Brady. Men sammenligner vi de to quarterbackene blir klasseforskjellen åpenbar. For selv om Henne leverte solide tall, virker han ikke solid sammenlignet med Brady. Henne virker menneskelig, han blir stresset, han gjør feil, og han kaster upresist i viktige situasjoner, eksempelvis alle gangene da Marshall var 1 mot 1 i god posisjon.

Brady virker som han eier kampen, nyter presset, liker utfordringene. Med Peyton Manning ute er han i en klasse for seg. Nærmest ham kommer Aaron Rodgers, men Packers-sjefen har én ring, og er på vei opp. Brady har tre ringer, og virker faktisk bedre enn noen gang. Han har selv uttalt at han vil spille til han er 48 år. Riktignok med glimt i øyet, men alt tyder på at Brady vil dominere i NFL i mange år til.

At han kastet en interception mot Dolphins var uvanlig, men det var faktisk ikke bare hans skyld. En årvåken Benny Sapp kom recieveren i forkjøpet, og Bradys reaksjon var en vinner verdig. Veteranen ble rasende på seg selv, og gikk så ut og pulveriserte Dolphins.

Mentalt virker han ekstremt sterk, og målbevisstheten er enorm. Bill Belichich hevder at det ikke er noe ”one man band” som vinner for Patriots, men det er jammen ikke langt unna til tider. At Patriots igjen har flere offensive strenger å klimpre på enn en harpespiller er en styrke, at de slipper inn 24 poeng mot et middels Dolphins er derimot litt mer bekymringsverdig. Når det er sagt var også Dolphins bedre forover enn bakover, og det betyr etter alt å dømme en ny sesong rundt 8-8 for Miami. For New England kan det holde helt inn, om det defensive blir bedre.

Hvem vinner Super Bowl XLVII?