www.superbowl.no

NFL-bloggen

12-10-2011
It's Tebow-time!

Endelig skal svigermors drøm få sjansen.

 Ja, jeg vet jeg har mast om dette før, og ja jeg vet at mange ikke bryr seg om hva Denver Broncos mener om Timmy vs Orton – men nå er det altså offisielt: Tim Tebow er starting qb for laget i tynnluften. Selvfølgelig blir hans første kamp mot Dolphins, i Florida, på det de har kalt Gator-day. Fantastiske tilfeldigheter… Spår at Tebow kommer til å rushe inn et par touchdowns, kaste et par picks, og at Broncos vinner med klar margin. Som jeg har vært inne på før har Tebow x-faktoren. Han er grov i mekanikken, mangler kanskje erfaring under center, og har en releasetid som ikke slår gnister – men han er en vinner. Det inspirerer medspillere, det fyrer opp fansen, og det gir poeng - hvis John Fox tør å la ham få denne sesongen til å vokse.

At John Elway ble med på dette kjøret er allikevel det som overrasker meg mest. "Mr. 4. quarter comeback" har jo vært rimelig tydelig på at Tebow ikke er hans ”cup of tea”, men nå er tydeligvis alt glemt. Merkelig hva 1-4 gjør med hukommelsen. Dette er uansett et perfekt tidspunkt for et bytte, for nå har man egentlig ingenting å tape.

Jeg krysser fingrene for Timmy, og registrerer samtidig at han nå vil selge noen tusen flere trøyer inn mot kampen i Miami.  Hadde vært deilig om han motbeviste kritikerne. Broncos har bye-week først, og det gir Tebow litt ekstra tid til å finstudere Dolphins forsvaret. Et forsvar som dessverre har skuffet i år. Med Henne ute for sesongen blir dette ren ventetid for phins-fansen. Vi venter på Andrew Luck, og gjerne John Gruden. Men det er en annen sak.