www.superbowl.no

NFL-bloggen

04-01-2012
Wildcard Weekend!

Det har vært sparsomt med blogger en stund, og det er beklagelig. Men selv om jeg har skrevet lite her inne, har jeg fulgt med på så godt som hver eneste snap. Og nå er vi klare for sluttspill. Da er det på sin plass å legge hodet på huggestabben en gang for alle, og rett og slett slå fast hvem som går videre til Divisional Playoffs.

Først ut er Wild Card Weekend.

I AFC er det Bengals vs Texans, og Steelers vs Broncos. Tim Tebow har hatt en finurlig sesong, og tidvis trodde jeg og alle andre at han kunne gå på vannet. Men med tre strake tap, og katastrofal kasting tror jeg Steelers vil rulle over Timmy og Broncos - selv om jeg har sans for Tebow når han scrambler.

Bengals og Texans er langt mer åpent, men Texans må få et favorittstempel. Andy Dalton har vært god i år, men han er rookie, Bengals er sjelden i playoff, og Texans virker å være strået vassere over hele linja. Texans vant det forrige oppgjøret mellom disse to, og Bengals har ikke slått et eneste lag med winning record denne sesongen.

I NFC er det verre. Lions er tilbake i playoff for første gang på en liten evighet. Stafford, Suh og Megatron har vært glimrende, men mot Saints blir det tøft. Brees har hatt tidenes beste sesong med hensyn til passingyards, og New Orleans har flere våpen enn Kristian Valen. Kan Saints offensive line gi Brees tid så stopper Lions-eventyret her.

Atlanta vs Giants er, slik jeg ser det, den aller vanskeligste kampen å spå. Fornuft tilsier Falcons. De har matchvinnere i White, Gonzales og Julio Jones. De har Turner på bakken, og de har Matt Ryan som nesten ikke gjør feil. Men Giants har Eli. De har Bradshaw og Jacobs, Nicks og Cruz. Dette blir jevnt, men jeg tror Mannings playoff-erfaring, og Giants groundgame tar dette.

Det betyr altså at AFC Divisional Playoffs blir Steelers vs Patriots, og Texans vs Ravens.

Spådommene for Conferance Championships kommer når Wildcard Weekend er over.

Stay tuned!

Uenig i tipsene? Fyr løs i forumet.