www.superbowl.no

NFL-bloggen

10-01-2012

Mile High Miracle!

Ja, da var det et faktum dere. Tim Tebow og Denver Broncos er videre i sluttspillet og møter New England Patriots i Divisional Round. Jeg var en av mange som satt oppe og så Tebow live, og dette er en kamp jeg aldri kommer til å glemme. Han kan ikke kaste? Nå må folk slutte. Nei, han er ingen Tom Brady-pocket-passer, men kjære vene, Tom Brady har da heller aldri gjort hva Tebow gjør utenfor lomma. Jeg har tidligere skrevet om Tebows åpenbare lederegenskaper, og de har aldri – i det minste ikke i hans NFL-karriere – kommet bedre frem enn i 2. quarter. Da dominerte Tebow, og Broncos-spillernes selvtillit tok av. I believe, stod det på flere plakater på tribunen, og det gjorde jammen spillerne også. Men det holdt bare så vidt.

Hva gjør vel det når John Fox lurte alle med sitt geniale åpningsplay på overtid. Jeg hadde irritert meg over at ikke Broncos hadde fått mer ut av 1. and 10-mulighetene hele kvelden. Det ble en hand off, og så rett inn i mølja. Så kom finta, og vips var Steelers ute av mesterskapet. Og sånn som jeg unner Tebow dette. Fremdeles vil kritikerne klage på hans uortodokse stil, men nå har han ledet Broncos videre, og det kan ingen ta fra ham. Med sine presise (om ikke direkte vakre) langballer har han også gitt Patriots vesentlig mer hodebry. For det viser seg at man ikke bare kan flytte frem folk, og utfordre ham til å kaste. Dermed må man slippe noen bakover for å forsvare den lange, og det åpner igjen for scrambling og optionmuligheter. Dette blir spennende, og nå heier jeg helt åpenlyst på Broncos. Som Dolphins-fan er man nesten nødt til å satse på tidenes underdog.

De øvrige tipsene mine gikk inn, men sjelden har jeg vært mer fornøyd med å ta feil enn på Mile High. Jeg tror Texans får det tøft mot Ravens, det er vel rundens sikreste tips. Og de fleste vil hevde at Patriots er store favoritter mot Tebow og kompani. Bradys offensive arsenal er historisk godt, og også han smadret Marinos gamle passing-rekord i år. Giants mot Packers er vrien, og jeg velger å holde en knapp på Eli en gang til. The G-men har fått voldsomt trykk med Bradshaw og Jacobs, og defensivt er de minst på høyde med Packers. Spørsmålet blir om ufeilbarlige Rodgers har dagen. I snøyføyka kan han fort bli forskjellen på lagene. Jeg håper Eli finner Nicks og Cruz, og at Jasen Pierre Paul rekker frem til Rodgers før det er for sent.

Når det gjelder Saints og 49ers er det omtrent umulig å spå. 49ers har sjokkert alle i år, og John Harbaugh har gjort en fantastisk jobb. Defensivt er de helt rå, men mot Drew Brees kan selv de beste blekne. Jeg tror på et luftangrep fra Saints, og en ny 400+ passing fra Breesus. Kan Saints levere opp mot tilnærmet vanlig standard tror jeg rett og slett ikke 49ers har offensive våpen nok til å svare. Blir dette derimot en ren bakkekamp heller det mot rødt og gull. Turn overs blir helt vesentlig i denne kampen.

De offisielle tipsene fra NFL-bloggen blir dermed mer preget av personlige favoritter og håp enn av statistikk denne gang. Mot bedre viten satser jeg derfor på en ny Tebow-skrell (just believe!), på en safe Ravens-seier (rutine mot rookies), på at Eli herjer i snøen og at Brees plukker fra hverandre San Fransisco.

Er du uenig (noen må nesten være det nå!), så hyl ut i forumet.