www.superbowl.no

NFL-bloggen

25-01-2012

Blir Eli storebror?

Nå gleder jeg meg! Det nærmer seg årets høydepunkt, og selv om jeg synes Indianapolis er en litt småstusselig plass å ha Super Bowl XLVI (det skal være pent vær og varmt) legger ikke det en demper på stemningen. For dette er dømt til å bli en klassiker. Det er Super Bowl XLII all over again. Alle husker vi David Tyree, Plaxico Burress og umulig Eli som lurte seg ut av en mølje med minst 200 Patriots-forsvarere. Det var poetry in motion, og Elis endelig revansje.

Eller var det egentlig det?

For selv med ring på fingeren, gode stats og mange års erfaring har en del fremdeles problemer med å godta Eli som en av de store. Slutt med det. Jeg har sluttet for lengst. I hele år har Eli gjort underverker for meg i Fantasy Football, og selv om jeg var en av dem som lenge tvilte, har jeg nå begynt å tro. Jeg tror på at Eli Manning er en franschise quarterback som hører hjemme i samme åndedrag som bror Peyton, Drew Brees, Aaron Rodgers og Tom Brady. Og det er han uavhengig av hvordan det går 5. februar.

Igjen er det Tom Brady som har alt å tape før Super Bowl. Ringenes herre har tre blanke bevis på at han er ligaens kanskje beste quarterback alt i alt. Men han skulle jo hatt fire. For Patriots var ubeseiret i 2008, både i serien og sluttspillet hadde de vunnet alt. I Miami satt de gamle delfinene og bet negler, for dette kunne bli en ny Perfect Season – og det i en sesong som bestod av flere kamper enn på 1970-tallet. Men de slapp med skrekken.

For Eli ordnet opp. Og Tom måtte bite i gresset. Det svir så mye at han etter sigende fremdeles har problemer med å se på videoen fra 2008. Han sliter ennå med å forholde seg til at Eli ble MVP, og avgjorde alt på egenhånd. Nå har Brady muligheten til revansje, og alle som har sett ham spille i år vet at Patriots-bossen ikke er blitt noe mindre innbitt, sulten og fokusert med årene. For Eli er det samme sangen om igjen. Ingen venter at han skal velte Patriots og Brady, ingen tror vel egentlig at Giants har noen sjanse – bortsett fra Eli selv da.

Og det er nok.

Et paradoks er at Eli alltid har fått tyn fordi han er den litt puslete lillebroren til Peyton. Han blir ikke ansett for å være verken noen stud eller noen spesielt atletisk quarterback. Han kan se direkte usikker ut, og når han får på seg den litt for store hjelmen minner han mest om en liten gutt som er redd for å få juling i storefri. Brady er mannen med stor M, med modellkjæreste, skapet fullt av pokaler og filmstjerneblikk. Men selv om Brady har herjet i NFL i en liten mannsalder var det jo Eli alle ventet store ting av. Fysisk er han akkurat like stor som Brady, men der Brady ble valgt i sjette runde av draften, ble Eli plukket som nummer 1. Og begge har levert. Allikevel er Eli dømt til å være en evig under dog. Det er ikke logisk.

Kanskje kan lillebror bli storebror en gang for alle i Indianapolis?

Kan Eli tukte Brady? Si din mening her