www.superbowl.no

NFL-bloggen

02-02-2012
Super Bowl-matchvinnere

7 grunner til at Giants vinner

Eli Manning

Lille Eli er blitt voksen. Det viste han allerede i Super Bowl XLII. Nå må han fullføre en god sesong med en ny solid kamp, og muligens en ny ring. Eli har rutinen, armen, roen og selvtilliten. Han har også fordelen av ikke å være favoritt i denne ”omkampen”.

Victor Cruz

Hvem hadde ventet en slik sesong av denne mannen? Han har vært fantastisk, og gitt Giants et våpen de sårt trengte. Sikre hender, stor bevegelighet, stor fart og evne til å avgjøre kamper nærmest på egenhånd. En potensiell matchvinner på søndag.

Hakeem Nicks

Her kunne jeg langt på vei kjørt en ctrl-c/ctlr-v på Cruz, for Nicks har veldig mange av de samme egenskapene. Fysisk er han enda sterkere, og han har vesentlig mer rutine. Har vært Giants beste spiller i flere kamper denne sesongen, og vokser med store oppgaver.

Jason Pierre-Paul

På søndag spiller Pierre Paul for sin blinde far. En mann som aldri har fått se sønnen spille fotball. Faren er på plass i Indianapolis. For oss andre som har hatt gleden av å se kjempen i aksjon denne sesongen er det bare å bøye seg i støvet. En rå atlet med teft for å senke quarterbacker. Kan fort bli en mann som sørger for en avgjørende fumble eller turn over.

Brandon Jacobs

Running backen har vært et beist i år. Er nå den spilleren med flest touchdowns for Giants noensinne. Løper heller gjennom folk enn rundt dem, og har vært en gnistrende 3. down-back for de blå. Spiller for laget, og gir alt i hver duell. Nesten ustoppelig på sitt beste.

Ahmad Bradshaw

Bestekompisen til Jacobs og mannen Giants er avhengig av i fire quarters. Når det begynner å røyne på pleier Giants å kjøre Bradshaw og Jacobs på annenhver down, men gjennom en hel kamp er det Bradshow runningbacken som skal dra lasset.  Blir viktig i Super Bowl.

Peyton Manning

Storebror kjenner Tom Brady og Patriots-forsvaret bedre enn de aller fleste. Da Giants vant i 2008 var Peyton i brorens ringhjørne i forkant av kampen. I år har storebror vært skadet, og vær trygg på at analytiske Peyton har studert Brady nøye etter at Giants fikk billett til Indy.

7 grunner til at Patriots vinner

Tom Brady

Nuff said egentlig. Han er de siste ti årenes beste quarterback. Han har tre ringer, og burde kanskje hatt fire. Han er sulten, revansjesugen, fokusert og noen år visere enn sist. Det lukter Brady-kveld lang vei, og at han blir MVP er ikke noe dårlig tips.

Rob Gronkowski

Årets spiller? Det kan ikke være langt unna. Gronk har smadret alle tight end-rekorder ved å hamre inn touchdowns oftere enn mange gode recievere. Med sin enorme fysikk og rå kraft har han vært en konstant trussel uansett motstander. Har en ankelskade, men kommer til å spille – og han kan bli finalens store spiller, i dobbel forstand.

Bill Belichick

NFLs master Yoda vet hva dette handler om. Når Bill får på seg hetta, og planen er lagt, da er det fare på ferde. Garantert sugen på revansje etter 2008-tapet, og har komponert et angrep som har skremt vannet av de fleste. En taktisk mester som neppe har sin like i dagens liga.

Aaron Hernandez

Han var god forrige sesong. I år har han vært bedre. Men Gronk har stjålet mye oppmerksomhet. Hernandez har allikevel plukket mengder med yards og touchdowns, og i en finale er han en maktfaktor. Et godt eksempel på hvor mange alternativer Brady faktisk har å kaste til.

Wes Welker

Kanskje ligaens beste reciever i år, alt i alt. Mestrer alt til tross for sin moderate størrelse. Rå som slotreciever, men kan også gå dypt, løpe, blokke og finte for skape rom for andre. En klok, rutinert, stabil og svært imponerende spiller som fort kan bli forskjellen i en tett kamp.

BenJarvus Green-Ellis

The Lawfirm (fire navn) har virkelig fått sin store sesong, og han har blitt Patriots’ ubestridte nummer 1 back. Hadde en down midtveis i sesongen med skaden, men kom fryktelig tilbake. Stor, sterk, smart og med nese for end zone. Viktig mann som aldri har fumblet i sin NFL-karriere.

Vince Wilfork

Sjefen i forsvar. Stor som et hus, mobil som en linebacker. Han må ha dobbel dekning på seg, og allikevel kan han sende Eli på rumpa før han får snudd seg. Enormt med rutine, og et humør som får lagkameratene til å senke skuldrene. Og mannen kan til og med løpe med ballen!

Er det noen andre som burde stått på lista?

Ta Super Bowl-debatten her