www.superbowl.no

NFL-bloggen

06-02-2012
Gratulerer, Giants!

Gratulerer til New York Giants, og til alle norske fans!

 

- En fantastisk kveld, og en fantastisk sesong. Det er stort å stå her nå, og vi har vunnet dette sammen, sa MVP Eli Manning etter å ha vunnet Super Bowl XLVI over New England Patriots. Manning kastet 296 yards, 1 touchdownpasning, og hadde ingen interceptions.

Manning fikk med seg en splitter ny Chevrolet Corvette som bestemannspris, men det virket det ikke som om skjønte. Vince Lombardi-trofeet var ufattelig mye viktigere.

Finalen i Indianapolis ble akkurat så jevnspilt og tøff som mange hadde spådd, og begge de to quarterbackene spilte godt. Tom Brady kastet en interception, og maktet ikke å svare da Giants og Ahmad Bradshaw scoret en sen touchdown. Sluttresultatet ble 21-17, og dermed ble det nærmest en kopi av Super Bowl XLII, for fire år siden – også da ledet Patriots lenge.

Rob Gronkowski var tydelig hemmet av ankelskaden, og ble aldri den maktfaktoren de fleste Patriots-fans hadde håpet. Og selv om Aaron Hernandez (touhdown) var effektiv ble det ikke samme flyt over New England som det har vært tidligere denne sesongen. Den ellers så produktive Wes Welker mistet et par baller som ellers villa ha sittet i klypene. Danny Woodhead sørget for lagets andre touchdown på pasning fra Brady.

Giants stolte på sitt running game, og Manning fant i tillegg både Mario Manningham, Victor Cruz (touchdown) og Hakeem Nicks når det gjaldt som mest. Både Ballard og Beckum måtte ut med skader, men New York stod i mot allikevel. Forsvaret til Giants klarte tidvis å presse Brady nok til at han ikke fikk ro på seg, og Jason Pierre-Paul slo ned to pasningsforsøk.

Giants vant første quarter 9-0, Patriots vant andre quarter 10-0, tredje quarter endte 7-6 i favør Patriots, og i siste quarter vant Giants 6-0.

Med seieren har Eli Manning nå to Super Bowl-ringer, og må for alvor regnes som en av de aller, aller beste. Han iskalde spill i finalen vitnet om at han har vokst de siste sesongene. Ved et par anledninger kunne han ha tatt en sjanse på å presse frem et spill, men i stedet tok Eli sacks, og beholdt ballen trygt i fanget. Hans klokskap og rutine ble utslagsgivende. Brady tok faktisk større sjanser, og hans interceptionkast kom som følge av en langball Gronkowski ikke maktet å plukke ned en-mot-en med Blackburn. 

Der den forrige finalen disse to i mellom føltes som en bombe, var det ingen som kunne si noe på at Eli Manning og Giants vant fortjent denne gang. Nå er lillebror definitivt blitt voksen.

PS. 65-årige Tom Coughlin ble tidenes eldste hovedtrener til å vinne Super Bowl søndag kveld. Han var sjef også da Giants vant i 2008.

- Dette er en fantastisk gruppe spillere og trenere. Og vi har utrolige fans. For meg handler det ikke om og måles opp mot andre, men å vite at vi har gjort jobben vår skikkelig. Denne gjengen har fortjent dette, sa Couglin.

New York Giants er tidenes første 9-7-lag som vinner Super Bowl.