www.superbowl.no

NFL-bloggen

22-03-2012
Peyton, Payton og Tebow!

Ja, da du trodde det var duket for dvale og draft smalt det så Mile High rister ennå. Peyton Manning er en Bronco, Elway got his guy. Men det rakk aldri å bli noe Manning-mania, for sekundet etter at overgangen ble bekreftet begynte hysteriet rundt Tebow. Hvor ville han gå? Ville han bli? Dolphins, Jaguars og Jets ble ranket som mest sannsynlige destinasjoner. Ryktet fortalte at Tebow ville hjem til Florida. Kanskje helt hjem til Jacksonville?

Men så skjedde altså det som de færreste hadde våget å sette ukelønna på… Tim Tebow ble en Jet. Bare så vidt riktignok, for Rex Ryan og kompani ble så ivrige (hørt det før?) at de glemte å lese det som stod med liten skrift i kontrakten. Traden hang i tynn tråd noen timer, men et kompromiss ble inngått. Da hadde Miami gitt opp allerede. Jaguars ville fremdeles ha Timmy, og matchet Jets-budet. Elway holdt ord, og lot Tebow bestemme selv – og jammen valgte ikke frelseren av fotball å reise til New York, New York – the city that’s so great they named it twice. Jeg så den ikke komme. Når Tebow ikke ville være reserve og lære av Manning hadde jeg trodd han ville satset på å bli starter et sted i Florida.

Nå hevder han selv at han er tilfreds med å være understudy og wild cat-option i NY? Jeg tror ikke på det. Jeg tror han er en man with a plan, og jeg tror det har mye med religion å gjøre. Tebow er en fyr som mener han er satt på jorden for å gjøre en jobb, han har en misjon og et ansvar. Det er viktigere enn fotball, viktigere enn alt. Ikke noe sted i verden vil han få mer oppmerksomhet enn i New York, det er et perfekt sted å spre budskapet fra. At han nok også har en tanke om å danke ut Mark Sanchez ser jeg som sannsynlig. For sistnevnte må dette være et mareritt. Uker etter at han fikk plaster-på-såret-kontrakt som følge av Jets Manning-flørt henter de inn ligaens mest hypede og populære spiller. En fumble eller ett dårlig kast nå, og Fireman Ed og gjengen vil rope på Tebow. Som de gjorde i Denver. At Sanchez har slitt med å forholde seg til både fans og media i perioder gjør bare situasjonen enda verre.

Tebow sitter med alle de gode kortene. En offensive coordinator i Tony Sparano, mannen som innførte wildcaten i Miami (bortimot det eneste han fikk til), får garantert vann i munnen av tanken på Tebow. Og Rex Ryans filosofi er som kjent ganske enkel: Just win, baby. Med andre ord blir det ikke ro og fred på Meadowlands neste sesong heller.

Så over til siste punkt på off season-agendaen i denne omgang: Som om ikke Manning/Tebow-bonanza var nok å forholde seg til klinket Roger Goodell til med en straff som vil bli snakket om i mange, mange år etter Saints såkalte bounty-avsløring. Det har blitt kjent at defensive coordinator Greg Williams hadde et bonussystem der spillerne på defense ble belønnet i kroner og øre hvis de klarte å skade motstanderens quarterback. Måtte folk som Favre, Warner og Cam Newton (dette har pågått lenge) forlate banen var det ekstra kroner i lommeboka, og ble de skadet for sesongen vanket det enda mer gryn.

Trener Sean Payton skal ha vært klar over stygghetene, og da commisioner Goodell fikk nyss om dette kom bomben. Payton suspenderes et år uten lønn, Willams (som nå er def.coor. i Rams) utstenges på ubestemt tid. Hva som vil skje med de involverte spillerne er ennå ikke klart, men Saints ble også fratatt to andrerunde draftpicks. At dette vil få store konsekvenser for laget er udiskutabelt.

Hvem sa at off season er kjedelig?

Si din mening om trades og rykter her