www.superbowl.no

NFL-bloggen

03-05-2012

Herr og fru Tannehill

Årets draft er over, og fans og eksperter har fått tid til å fordøye. Ikke uventet gikk Andrew Luck aller først, og Colts har fått sin Manning-erstatter. RGIII havnet hos Redskins, og derfra og ut var det ”anybody’s guess”. Trades preget første runde, men Miami Dolphins nølte ikke da de var on the clock som klubb nummer åtte. Ryan Tannehill fra Texas ble valgt, og for første gang siden 1983 har Dolphins plukket en quarterback i første runde. Sist det skjedde var det en krøllete, ung mann ved navn Marino som ble plukket. Han var bare 27. valget i en draftrunde der John Elway var sin sesongs Andrew Luck.

Så la oss se litt på Tannehill, og hva han kan tilføre. Fysisk er 23-åringen definisjonen på en klassisk quarterback, 194 høy og drøyt 100 kilo, og hans spill på college lover godt.

I sin siste sesong før draft startet han samtlige 13 kamper for Texas A&M, han var lagkaptein og kastet 3.744 yards og 29 touchdowns. 15 interceptions ga en qb-rating på133,2. Han løp også inn fire touchdowns i fjor.  

Han er ikke lynrask, men løp sin 40 dash på 4,62 sekunder på combine. Ifølge draftguru Mike Mayock er han allikevel ikke klar for NFL. Mayock mente Tannehill totalt sett var den 19. beste spilleren i første runde, og at han er for lett å lese når han breaker innover i banen. Det gir interceptions, og må lukes bort. Betryggende er det allikevel at offensive coordinator Mike Sherman kjenner Tannehill ekstremt godt da han var quarterbackens head coach i Texas. At han har tro og tillit nok til å overtale head coach Philbin er positivt.

Kommende sesong blir nok derfor et nytt venteår med Matt Moore og muligens veteranen David Garrard. Dolphins ser tynne ut offensivt, og kan godt la Tannehill få tid og rom til å vokse. Han kjenner heldigvis mye av systemet til Miami fra før, og kan forhåpentligvis oppleve en bratt og god læringskurve.

Ser vi så på ringvirkningene av Tannehill-valget er det ikke tvil om at Dolphins trengte dette. Fansen i sør er i ferd med å gi opp. Mange har allerede gjort det, og revet sesongbillettene i stykker i rent raseri. Klubbledelsen er roten til alt ondt, mener mange, og Jeff Ireland er ingen populær mann i de kretser. Kanskje kan Tannehill være mannen som snur motgangen til medgang, men det er enorm bør å legge på hans unge skuldre. Selvsagt kommer Marino-sammenligningene. Det 13 år siden nummer 13 la opp, og siden har det vært fint lite å juble for på South Beach. Chad Henne gjorde vondt verre, og vi er vel nå oppe i 15 starting quarterbacks uten suksess siden Marino pakket ned hjelmen for godt.

Men som sagt er dette også første gang man velger en quarterback så tidlig siden 1983, og det er i det minste et tegn på at Dolphins vil noe med sin organisasjon. Forhåpentligvis har man ikke bare bukket under for presset, og valgt Tannehill som en reaksjon på at man ikke fikk Manning, Smith, Flynn, Luck eller RGIII.

I Miamis ånd er det også verdt å nevne at Ryans kone Lauren Tannehill for øyeblikket er en større stjerne enn sin mann i NFL. Den smellvakre NFL-fruen er blant NFL.coms hotteste søkeord for øyeblikket, og twitter holdt på å eksplodere da fru Tannehill inntok podiet sammen med sin ferske Dolphins-mann. På spørsmål om hvorfor unge, lovende, snart styrtrike Ryan hadde valgt å gifte seg i så ung alder kastet quarterbacken et blikk på sin frue.

- Can you blame med, svarte han med et glis.

Hvordan gikk årets draft for ditt lag? Si din mening her