www.superbowl.no

NFL-bloggen

15-01-2013
Blir det Har-bowl?

Ravens@Patriots          49ers@Falcons

3. februar smeller det i New Orleans, og det betyr at vi nå bare har tre kamper igjen av årets sesong.  Men for en avslutning det kommer til å bli. Ravens@Patriots og 49ers@Falcons er det vi har å glede oss til, og det betyr en helg smekkfull av spennende matchups. At vi kan få Harbowl 2013 gjør det hele enda mer spennende.

For hvis brødrene Harbaugh fortsetter i samme spor er det slett ikke utenkelig at 49ers og Ravens møtes i Superdome. For meg blir nok Ravens@Patriots selve gromkampen. Ray Lewis vs Tom Brady er definisjonen av klassisk. Brady som har gått på to smeller mot Eli og Giants trenger plutselig en Super Bowl-seier for å bevise at hans tre fantastiske Super Bowl-triumfer ikke var høydepunktet i karrieren – og at det gikk utforbakke siden. Alle som følger NFL vet selvfølgelig at Brady har vært krumtappen i ligaen de senere år også, men historiebøkene vil kynisk vise at han vant de tre første, og tapte de to siste - hvis han aldri vinner igjen. Det tror jeg tærer på både ham og på trener Bill, og at duoen vil ha en ring til er åpenbart.

Men først må de altså stoppe Ray Lewis, eller rettere sagt unngå å bli stoppet av ham. Mannen som er Ravens, det virkelige face of the franchise, har sagt at han legger opp ved sesongslutt. Å avslutte med en ny Super Bowl-triumf ville vært det ultimate. Det begynner å bli lenge siden han og Ravens-forsvaret vant sist, og dette er et nytt lag. Reaksjonen hans etter seieren mot Broncos sa allikevel alt: Ray har ingen planer om å bremse før han står igjen med Vince Lombardi-trofeet, og du skal aldri undervurdere en legendarisk linebacker med dødsforakt.

Skal jeg driste meg til et tips må jeg uansett sette pengene på Tom Brady. Han har våpnene, viljen, evnen og rutinen. Jeg sa det samme før finalen i fjor – og tok feil. Joe Flacco og Ravens er gode, men jeg tror de kommer til kort når Patriots skrur opp tempoet og begynner å strø ut kortpasninger. De klarte å stoppe Peyton Manning, men kan de klare det to uker på rad? Med en tung overtid i kroppen? Gronk vil være en x-faktor. I skrivende stund er det usikkert om han kan spille, og fjorårets Super Bowl viste hvor mye en redusert Gronkowski betyr for helheten. Chase Blackburn hadde ikke plukket ned den interception-pasningen hadde Gronk hatt full styrke i ankelen i Indianapolis i fjor…

Jeg tror derfor John H. og 49ers har større muligheter til å nå finalen enn broren og Ravens. Men i Georgia blir det høylytt, og med den livsviktige playoffseieren har endelig Matt Ryan fått vist hvem han egentlig er. Seahawks kom fryktelig nær, men Falcons vant allikevel fortjent. Kan Tony Gonzales og de andre levere over evne ennå en gang lever også håpet. På bakken viste de gode takter mot Seattle. Men poengene vil ikke komme like lett mot 49ers, og måten San Fransisco plukket fra hverandre Packers på vitner om at dette laget ikke leker butikk. Jeg tror Falcons må bite i kunstgresset på hjemmebane hvis Frank Gore holder dampen oppe, og Colin Kaepernick fortsetter i samme, uredde spor. At forsvaret til vestkystlaget holder stand tviler jeg ikke et sekund på.

Jeg tror på to tette kamper, og fortsetter trenden fra sluttspillet for øvrig blir det flere poeng enn mange kanskje ville trodd. Det er tidlig å tippe resultat allerede nå, men stalltipset fra en som har lang erfaring i bomme blir som følger:

Ravens@Patriots 17-24

49ers@Falcons 21-17

Enig eller uenig? Si din mening i forumet