www.superbowl.no

Jakten på den neste store

22-02-2010
NFL-combine nærmer seg med stormskritt.

Det nærmer seg draft, og i den forbindelse er alles øyne rettet mot Indianapolis og NFL-combine. Her samles de aller beste uteksaminerte college-spillerne for å vise hva de kan, i et håp om å bli snappet av en storklubb i draften i april.

Det er mye taktikk inne i bildet. En av de hotteste quarterbackene,  Oklahomas Sam Bradford, har valgt å ikke delta på treningene på NFL-combine, men kun stille til intervjurunden. Notre Dame-quarterback Jimmy Clausen har akkurat hatt en operasjon i en tå, og skal heller ikke delta på treningsdelen.

- Må levere

Jamie Dukes i NFL Network mener begge gjør klokt i det.

- Det er fornuftig av Bradford. Er du ikke i ditt livs form så ikke still opp. Du vil bli evaluert, og scoutene følger med på alt. Er ikke skulderen 100 prosent så vent. Det samme gjelder for Clausen. Ikke utsett deg for det hvis du ikke kan levere, da er det bedre at klubbene ser deg på video, sier Dukes til nfl.com.

Tebow deltar

Trene skulle derimot Texas State-quarterback Colt McCoy, som har slitt med en vond skulder, men også han trakk på seg overtid.  Florida Gators-quarterback Tim Tebow – som mange mener er tidenes beste college-spiller - skal delta, men heller ikke han skal kaste.

- De kan slippe seg løs, og har muligheten til å klatre i draften ved å levere varene. En type som Tiebow må vise at han har jobbet med fotarbeidet sitt, kommenterer Dukes om spilleren mange eksperter mener vil falle igjennom i NFL.

Scouting combine varer fra 25. februar til 2. mars, og vil avgjøre skjebnen til mange talenter.

Se NFL scouting combine live her

LES OGSÅ:

Tebow imponerte alle på combine

Tebows nye kasteteknikk

Tebow kaster ikke på combine allikevel

 

Seks viktige øvelser

Det er disse øvelsene som skal gjennomføres i treningsdelen. I tillegg kommer spesifikke øvelser for hver enkelt posisjon samt lange intervjuer med de 32 NFL-lagene.

40 yard dash: Sier seg selv – full guffe 40 yards rett frem. Eksplosivitet er alt. Titans Chris Johnson klokket 4,24 sekunder i 2008.

Bench press: 225 pounds (102 kilo) skal benkpresses så mange ganger som mulig. Måler seig styrke og utholdenhet.

Vertical jump: Hopp vertikalt uten tilløp. Hendene over hodet, og fingerspissenens høyeste punkt måles ved at man slår bort tynne pinner i et stativ.

Broad jump: Stille lengde. Måles fra startpunkt til nedslag, men et viktig moment er at man må lande dødt – uten å ta støttesteg. Balanse og eksplosivitet gjelder her også.

3 cone drill: Tre kjegler i en L-form. Måler aksellerasjon og evne til rask stans, balanse og sideforskyvning.

Shuttle run: Kjent som 5-10-5 (yards), og er en ren sideforskyvning- og spurt-øvelse. Lavt tyngdepunkt, evne til rotasjon, balanse og rask ”krabbegang” måles og vurderes.

Se video av øvelsene her