www.superbowl.no

Tebows nye kasteteknikk

26-02-2010

Tim avslører hemmeligheten.

Tim Tebow er på plass på Lucas Oil Stadium i Indianapolis, og i et møte med gjengen i NFL-network fortalte han om hvorfor han ikke kaster på scouting combine.

- Jeg skal konkurrere og løpe, men jeg skal ikke kaste. 12-14 kast så jeg ikke helt vitsen med, jeg skal jobbe med mine ting og vise meg frem på prodayen i Florida, sier Tebow.

X og O

Han mener den mye omtalte Senior Bowl-opptredenen har lært ham mye.

- Å få bruke en uke sammen med NFL-trenere på Senior Bowl var stort. Vi snakket x’er og o’er, og vi ble kjent. Og så fikk jeg prøvd meg. Folk har lagt veldig mye i min innsats der, men det er ikke så mye å henge seg opp. Jeg har litt å jobbe med, men det gjør jeg. Det handler om avlevering, og drop, femskritts, treskritts og syvskritts. Det er ikke så annerledes fra å stå i shotgun, sier Tebow.

Raskere fotbarbeid

Han jobber nå med en helt ny kasteteknikk, og han vil forbedre fotbarbeidet sitt før draften 22. april.

- Jeg prøver å få med meg så mye jeg kan fra trenerne mine. De er alle litt ulike, men kjerneverdiene er de samme: fotbarbeid, balanse, styrke. Jeg prøver å forbedre meg på alt. Som quarterback handler det veldig mye om føttene, jeg øver på raske, korte steg, balanse, 80/20-balanse, og så selve kastet, sier Tebow før han utdyper:

-  Jeg vil ha høyrefoten litt bak (i det snapen går) fordi jeg er venstrehendt, et langt steg for å få balanse blir viktig. Om man skal ta tre, fem eller syv steg er det første steget ganske likt. Jeg øver også på fem skritt, med hitch (lite hopp frem i pocketen etter det femte steget). I Florida var jeg ikke så mye under centeren, sier Gators-helten.

Pitcher-preg

Tebow er nå krystallklar på at det er quarterback han vil være. Ballen er dermed lagt død i forhold til en eventuell omskolering. 22-åringen forklarer villig hva han forsøker å endre på i selve kastingen.

- Før var min kastebevegelse naturlig, jeg holdt ballen i brysthøyde, og så ville den droppe litt ned før jeg kastet den over hodet. Jeg var pitcher (baseball-kaster) i mange år, og det bærer nok min kasteteknikk preg av. Nå øver jeg på en raskere avlevering. Jeg begynner med ballen i skulderhøyde eller høyere, og så er det en rask bevegelse bakover før release. Jeg skal gjøre alt for å bli quarterback i NFL, om det krever 14-16 timer trening hver dag så skal jeg klare det, sier Tebow.

LES OGSÅ:

Tebow kaster ikke på combine
Combine: Jakten på den neste store
Ingen salery-cap i 2010