www.superbowl.no

Vurderer å endre overtidsregler i playoff

28-02-2010

Vikings-exiten kan bli den siste av sitt slag.

Brett Favre hadde spilt en fantastisk NFC Championship-kamp, men han hadde fått juling etter alle kunstens regler. New Orleans Saints burde vært slått, men fumbles og personlige feil av Minnesota ga Drew Brees og kompani en gylden mulighet til å komme tilbake. Etter full tid stod det uavgjort 28-28, Saints vant myntkastet – og Favre fikk aldri ta på ballen igjen. Et fieldgoal i Saints første overtidsdrive sendte New Orleans til Super Bowl, og alle vet hva som skjedde der.

Minst touchdown

Nå skal NFL og spillerforeningen vurdere om overtidsreglene i playoffkamper bør endres slik at begge lag får én mulighet med ballen. Forslaget som skal opp til høring er at dersom ikke laget som begynner med ballen på overtid gjør en touchdown på første drive, skal motstanderen få en sjanse til å utligne eller vinne kampen, skriver NFL.com.

Hadde forslaget til regelendring vært brukt i NFC Championship-kampen ville dermed Favre fått en sjanse til, fordi fieldgoal ikke lenger ville vært nok til å avgjøre.

Ingenting er avgjort ennå, men forslaget virker rettferdig da dagens overtidsmodell i all hovedsak handler om å komme i fieldgoal-posisjon på første drive.

Ta debatten videre i forumet.