www.superbowl.no

”Nye” Tebow imponerte

18-03-2010

Men fremdeles delte meninger.

3000 tilskuere, 150 akkrediteringer og representanter fra samtlige NFL-lag måtte til da Tim Tebow viste seg frem på Florida University Pro Day onsdag.

- Dette føles komfortbalt, det ser komfortabelt ut. Det blir bedre hver dag. Det er ingen ville forandringer, og det er viktig, sa Tebow selv om sin nye stil.

Og forandringen var ikke vanskelig å se.

- En svært imponerende trening. Fotarbeidet er mye bedre, overkroppen er thightere, armen raskere, alt går fortere, bevegelsene er mindre og mer kompakte, oppsummerte draftguru Mike Mayock.

Positiv feedback

- Ganske fornøyd med hvordan det gikk på treningen. De to viktigste endringene er en mer kompakt overkropp og et bedre fotarbeid. Mange trenere og general managers har snakket med meg, og jeg har fått svært mye positiv feedback, sa Tebow selv.

Mike Mayock sa den generelle oppfatningen er at Tim Tebow har hjulpet seg selv med denne treningen.

- Jeg blir ikke overrasket om han går i andre draftrunde, kommenterte Mayock.

Men som vanlig er meningene rundt Tebow delte. Charley Casserly har 16 sesonger som general manager i NFL, nå er han ekspert i NFL Network. Han er usikker.

Gamle synder

- Jeg har fått blandede tilbakemeldinger. Jeg har fremdeles flere spørsmål enn svar når det gjelder Tebow. Jeg tror han vil slite som profesjonell quarterback. Historien viser at man kan påvirke og endre dem noe, men når alt står på spill går de tilbake til gamle synder, sier Casserley om Tebows dype pitcher-aktige kasteteknikk.

At Tebow har lite erfaring under center er et faktum. Casserley er også skeptisk til Tebows evner som løpende quarterback.

- Jeg ville ikke puttet ham i de første fire draftrundene. De som er gode til å løpe i wildcaten i NFL er folkene i Miami, Ronnie Brown og Ricky Williams – førsterunde-runningbacks. Tim Tebow har ikke farten til å være en trussel. Han er en stor leder, en flott fyr som man heier på, men jeg er skeptisk. Han leser ikke forsvaret godt nok, jeg tror han vil få trøbbel, sier Casserley.

Støtte av Holmgren

Cleveland Browns nye boss Mike Holmgren har tuppet ut to quarterbacks og hentet inn veteranen Jake Delhomme. Og Holmgren er svak for Tebow.

- Åpenbart er han en svært spesiell ung mann. Du kan se at han jobber med å forbedre og justere sine rutiner. Han hadde en ganske god treningsøkt. De av oss som kjenner posisjonen, og som har trent folk i den posisjonen ser fremgang. Jeg heier på ham, og han kommer til å gjøre et lag svært tilfreds.

Men Holmgren er ikke så sikker på at alle justeringene var livsviktige i utgangspunktet.

- Det er fremdeles noen spørsmål rundt det. Jeg tror ikke alle her synes at bør endre dramatisk på sitt spill. Vi får se hvordan det går.

Trenger god tid

Tidligere NFL-spiller og scout Bucky Brooks sa før treningen at Tebow bare kunne tape på å vise frem sine nye teknikk. De som likte ham fra før kunne bli usikre om ikke alt det nye stemte, og de som ikke likte ham fra før ville neppe la seg omvende. Etter økten konkluderte Brooks slik.

- Dette er ikke en spiller som du kan hive inn neste sesong, og gi mye ansvar. Han vil trenge tid bak en veteran så han kan lære. Han kan nok bidra i wildcat, og med noen gode løp, men han er en type som må utvikles over tid.

MER TEBOW:

Skal trene med Seahawks og Bills
- Kritikken gjør meg bedre

Tebows nye kasteteknikk
Tim Tebow kaster ikke på combine