www.superbowl.no

McNabb til Redskins

05-04-2010

Bytter beite etter 11 år i Philly.

Donovan McNabb er historie i Philadelphia Eagles. Quarterbacken holder seg riktignok i NFC East, men veteranen skal neste sesong spille for Washington Redskins.

McNabb ble tradet for et andrerunde-draftvalg (nr 37) i april, og enten et tredje- eller fjerdevalg i neste års draft, melder NFL.com.

- Donovan McNabb har vært mer enn en franchise-quarterback for dette laget. Han har alle de egenskapene en stor quarterback trenger, og han er en flott person. Han har vært en flott representant for dette laget, og for hele NFL, både på og utenfor banen, sier Eagles chairman Jeffrey Lurie.

Gleder seg

McNabb var Eagles førsterunde-valg i draften i 1999. Han har deltatt i seks Pro Bowls, og han har ledet Eagles til fem NFC Championship-kamper og en Super Bowl på 11 sesonger.

- Jeg er veldig giret på å fortsette karrieren i Washington Redskins. Jeg ser frem til å jobbe med coach Shanahan. Han er en suksessfull trener med et par Super Bowl-seirer på cv’en. Mitt mål var å vinne Super Bowl med Philadelphia. Det klarte vi ikke, men jeg har hatt 11 fine år her, og vi har hatt flere positive stunder enn negative.

- Beste for Donovan

Også Eagles-trener Andy Reid skryter av McNabb, og sier at overgangen har gått smertefritt.

- Vi trodde dette var det beste for Donovan, og kompenasjonen var riktig. Vi har tatt hensyn til Donovans følelser, sier Reid.

McNabb forlater Eagles etter 32.873 passing yards og 216 touchdowns. Han rushet 3.249 yards, og sørget selv for 28 touchdowns.

I sin siste sesong i Philadelphia ble det 3.553 yards, 22 touchdowns, 10 interceptions og totalt 14 kamper. Hans passer rating var på solide 92,9.

MER EAGLES:

McNabb: - Bestem dere raskt

Vick får rosterbonus

Westbrook vil spille videre

Eagles slipper Westbrook

- Vick blir værende

McNabb på flyttefot?